ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ;

Ιούν 5 , 2021 από

Αδελφοί μου, ότι δεν φροντίζουμε και δεν νιώθουμε δικό μας θα το χάσουμε. Να παίρνουμε πρωτοβουλίες για όλα και ας απορριφθούν. Πεθαίνουν ξανά οι πεθαμένοι; Υπάρχουν ζωντανοί που δεν έχουν σχέση με τον Χριστό. Που δεν μετανοούν. Πεθαμένος είναι και ο πορωμένος που γελάει με την δυσκολία του άλλου. Την εβδομάδα που πέρασε γιορτάσαμε τον μεγάλο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο και την μητέρα του Ελένη, οι οποίοι βρήκαν τον Τίμιο Σταυρό, με θαυματουργικό τρόπο. Στις πράξεις των Αποστόλων θα ακούσουμε να φυλακίζονται ο Παύλος και ο Σίλας αλλά Άγγελος Κυρίου να τους ελευθερώνει. Ο δεσμοφύλακας που είδε το θαύμα, τους οδήγησε σπίτι του και τους φρόντισε. Μετά από αυτό βαπτίστηκε και αυτός και όλη του η οικογένεια. Στο Ευαγγέλιο θα ακούσουμε την περικοπή για την θεραπεία του τυφλού. Ήταν τυφλός όχι από τις αμαρτίες των γονέων του, ούτε γιατί αμάρτησε τις δικές του, αλλά γεννήθηκε τυφλός για να τον θεραπεύσει ο Χρίστος και να δοξαστεί το όνομα του Θεού. Το πιο απλό είναι ο τυφλός είδε το θαύμα. Η σωματική σωτηρία μέσω της πίστης θεραπεύεται και έρχεται και η ψυχική θεραπεία. Καλύτερα τυφλός στον Παράδεισο παρά με 2 μάτια στην κόλαση.

Tο μάθημα πραγματοποιήθηκε την 4 Ιουνίου 2021.
Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *