Σας θυμίζω και σας προειδοποιώ. Μέρος Β΄.

Ιούν 2 , 2021 από

Αδελφοί μου, ο άνθρωπος ξεχνάει πολύ εύκολα. Όμως και οι Έλληνες είμαστε ο λαός με την ασθενέστερη μνήμη. Κάθε χρόνο, βγαίνει στην επικαιρότητα και ένα θέμα για να ασχολείται ο κόσμος. Το 1980 ήταν η όξινη βροχή, το 1990 η τρύπα του όζοντος. Σε 10 χρόνια είχαν πει θα τελειώσει το λάδι. Δεν θα έχουμε ψωμί να φάμε. Τελικά ούτε ο κόσμο τελείωσε ούτε νηστικοί μείναμε. Τώρα ασχολούμαστε με κάτι άλλο και χάσαμε την ουσία. Πού είναι οι άμυνες μας; Πού είναι η πίστη μας στον Θεό; Ξεχάσαμε τις υποσχέσεις Του. Ότι θα είναι δίπλα μας όλες τις ημέρες τις ζωής μας, ότι δεν θα ξανακάνει κατακλυσμό. Το μόνο που θέλει Ο Κύριος είναι οι αμαρτίες μας. Να έρθουμε σε επίγνωση της αλήθειας. Μας κυρίευσε ο φόβος κι αυτό γιατί ξεχάσαμε. Ξεχάσαμε πώς νιώθαμε όταν Τον γνωρίσαμε, τα θαύματα που ζήσαμε. Να πάρουμε παράδειγμα από αυτό που έκαναν οι Άγιοι μας. Να κάνουμε αγώνα είναι εύκολο. Να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας στον Θεό είναι το ΠΑΝ. Και ύστερα γίνεται και ο αγώνας μας εύκολος.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 01 Ιουνίου 2021.
Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *