15 Χρόνια.

Μαΐ 29 , 2021 από

Αδελφοί μου, γιορτάσαμε την Μεσοπεντηκοστή. Πήραμε τον μισό φωτισμό. Περιμένουμε την Πεντηκοστή να γίνει κάτι άλλο. Συμπληρώ-νονται 15 χρόνια που ήρθα στη Αλεξανδρούπολη. Θα μπορούσα να έχω έρθει και νωρίτερα αλλά όλα έγιναν για κάποιο λόγο. Διαβάζουμε τις πράξεις για να γίνουμε Απόστολοι. Αποστολικά έργα να κάνουμε. Θα δούμε λοιπόν στις Πράξεις την Κυριακή αυτή τί έκαναν ο Παύλος και ο Βαρνάβας στην Αντιόχεια. Στην Αντιόχεια ονομάστηκαν πρώτη φορά οι πιστοί Χριστιανοί, ενώ πριν λέγονταν μαθητές. Την Κυριακή αυτή γιορτάζουμε την μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδας, η οποία ήπιε από το νερό που της πρόσφερε ο Κύριος στο πηγάδι. Το νερό το αιώνιο, που δεν διψάς ποτέ. Κήρυξε τον λόγο του Θεού σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο και είναι Ισαπόστολος. Το γνήσιο έχει καρδιά Θεού. Θα προσκυνάμε αληθινά, πνευματικά. Οι Απόστολοι δεν ξέρουν νιώθουν. Να κάνω το θέλημα Αυτού που με έστειλε και το έργο Του.

Πραξ. 11, 19-30. «Έργα Αποστολικά».
Ιωαν. 4, 5-42. ΠΝΕΥΜΑ Ο ΘΕΟΣ.

Tο μάθημα πραγματοποιήθηκε την 28 ΜαΪου 2021.
Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *