Σ΄ αγαπάω, μ΄ ακούς;

Μαΐ 22 , 2021 από

Αδελφοί μου, την Παρασκευή γιορτάσαμε τη σύναξη της Αγίας σκόνης της εκπορευομένης από τον τάφο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Ήταν ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού, μικρότερος στην ηλικία αλλά μεγάλος στη χάρη. Ήταν πρότυπο. Είναι ο Άγιος της αγάπης. Πρώτα μίλησε γι΄ αυτήν και μετά την απέδειξε με πράξεις. Στις πράξεις των Αποστόλων θα ακούσουμε κάποια από τα θαύματα του Πέτρου, όπως την θεραπεία του Αινέα και την ανάσταση της Ταβιθά. Την ανέστησε γιατί προφανώς έπρεπε ακόμα να προσφέρει. Στο Ευαγγέλιο θα ακούσουμε για την θεραπεία του παραλυτικού στην κολυμπήθρα της Βηθεσδά. Ήταν παράλυτος επί 38 χρόνια αναμένοντας κοντά στην κολυμπήθρα και περίμενε κάποιος να τον βοηθήσει να μπει όταν κατέβαινε ο Άγγελος και τάραζε τα νερά. Βλέποντας τον ο Χριστός τον ρώτησε αν θέλει να θεραπευτεί και αφού τον θεράπευσε του είπε να μην αμαρτάνει άλλο. Ο Χριστός είναι ο νικητής του θανάτου. Ας πάμε κοντά Του και θα είμαστε πάντα ζωντανοί.

Πράξεις. 9, 32-42. Ο ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.
Ιωαν. 5, 1-15. ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ.

Tο μάθημα πραγματοποιήθηκε την 21 ΜαΪου 2021.
Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *