ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ»

Μαΐ 15 , 2021 από

Αδελφοί μου, τις μέρες αυτές στην περιοχή μας εορτάζουμε την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής. Έτσι κι εμείς να έχουμε ελευθερία ψυχής και να μιμηθούμε τους προγόνους μας. Φτάσαμε στην Κυριακή των Μυροφόρων. Στο Ευαγγέλιο λοιπόν θα ακούσουμε ότι οι μυροφόρες ήταν αυτές που πήραν πρώτες από τον Άγγελο το μήνυμα της Αναστάσεως Του Κυρίου μας, αλλά και το Ευαγγελίσανε στους μαθητές. Με αυτό τον τρόπο ο Χριστός τιμά έτσι τις γυναίκες και τις τοποθετεί στις τάξεις της εκκλησίας, γιατί υπήρξαν και γυναίκες Απόστολοι. Εκτός όμως από γυναίκες μαθητές ο Χριστός μας είχε και άνδρες μαθητές. Έτσι την Κυριακή θα ακούσουμε στις πράξεις των Αποστόλων για την εκλογή των επτά διακόνων. Η αποστολή των 12 μαθητών ήταν πολύ σημαντική και Θεία και δεν μπορούσαν να ασχολούνται με τις καθημερινές μέριμνες, γιατί είχαν να ευαγγελίσουν ψυχές. Για τον λόγο αυτό εκλέχθηκαν επτά άνθρωποι χαριτωμένοι, επτά διάκονοι που φρόντιζαν να ταϊζουν χήρες και ορφανά. Τις σαράντα αυτές μέρες μετά την ανάσταση είναι μια ευκαιρία να ζήσουμε την συγχώρεση, να νιώθουμε την αγάπη και όχι το μίσος των εχθρών. Εμείς είμαστε μαθητές του Χριστού και μένουμε εκεί. Να μην χάνουμε το κουράγιο.

Πραξ. 6, 1-7. Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ 7 ΔΙΑΚΟΝΩΝ.
Μαρκ. 15, 43 – 16, 8. ΟΙ ΜΥΡΟΦΟΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

ο μάθημα πραγματοποιήθηκε την 14 ΜαΪου 2021.
Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *