Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Μαρ 13 , 2021 από

Αδελφοί μου, Κυριακή της Τυρινής και μπαίνουμε στη Μεγάλη Σαρακοστή. Μια ιδιαίτερη προετοιμασία. Όπως έχουμε ξαναπεί νηστεία δεν είναι μόνο η αποχή από κάποιες τροφές, αλλά και ο χωρισμός των επιθυμιών, η εγκράτεια της γλώσσης, η αποχή των παθών. Στη προς Ρωμαίους επιστολή ο Απόστολος Παύλος μας λέει πώς να συμπεριφερόμαστε πνευματικά. Να ξυπνήσουμε, να εξασκήσουμε την αρετή γιατί έρχεται η Δευτέρα Παρουσία. Να ντυθούμε τα έργα του φωτός γιατί στην άλλη ζωή είναι όλο μέρα. Είναι όλο Φως. Στο Ευαγγέλιο θα ακούσουμε μια περικοπή από την επί του Όρους Ομιλία που μας λέει πού είναι ο αληθινό θησαυρός. Να μην είμαστε προσκολλημένοι στην ύλη, στα γήινα. Εμείς να έχουμε το ταμείο μας στον Ουρανό. Καλή Σαρακοστή με συγχώρεση και αγώνα.

Ρωμ. 13, 11 – 14, 4. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ.
Ματθ. 6, 14-21. ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ! ΝΗΣΤΕΙΑ!

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 12 Μαρτίου 2021.
Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *