ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ – ΙΕΡΩΣΥΝΗ. (ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ)

Δεκ 16 , 2020 από

Αδελφοί μου, για να μην ρωτάτε τί θα κάνουμε τώρα από αυτά που μας ζητάνε, δεν θα κάνουμε τίποτα. Για τους μεν ανθρώπους του Θεού προχωράει το σχέδιο του Θεού. Για τους μεν ανθρώπους του διαβόλου προχωράει το σχέδιο του διαβόλου. Γι΄αυτό θα σας μιλήσω για τον μοναχισμό και την ιεροσύνη. Θα πούμε πάρα πολλά γιατί δεν είναι τόσο λαμπρός ο ουρανός όταν τον κοιτάμε όσο τα μοναστήρια που έχουν μοναχούς. Δεν είναι τόσο μεγάλη η χάρη ή η εξουσία σ΄ αυτούς που την έχουν, όσο η χάρη που δίνει ο Θεός στον μοναχό και στον ιερέα. Δεν είναι τόσο δυνατά τα όπλα, όσο το κομποσχοίνι αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι χαριτώθηκαν να έχουν αυτή τη χάρη. Ο διάβολος κάνει μεγάλο πόλεμο, γι΄αυτό και είναι λίγοι οι μοναχοί και ιεροίς σε όλο τον κόσμο. Όταν έχεις ένα τέτοιο δώρο προσέχεις για να μην κάνεις πίσω. Το ράσο είναι αυτό που σου θυμίζει ότι είσαι το φως για τους άλλους.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 15 Δεκεμβρίου 2020.
Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *