ΤΟ ΝΕΡΟ!

Νοέ 18 , 2020 από

Αδελφοί μου, όταν ξεκινάμε να μιλάμε τίποτα δεν είναι τυχαίο αλλά και άχρηστο αν και μπορεί να σας φανεί άσχετο ή υποδεέστερο σαν θέμα. Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για το νερό το οποίο είναι πηγή ζωής για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά κάνοντας έναν παραλληλισμό λέμε ότι και ο λόγος του Θεού είναι σαν το νερό που είναι πηγή ζωής. Η παγίδα είναι ο άνθρωπος να μην δίνει σημασία στα σημαντικότερα εφόδια της ζωής του, όπως οξυγόνο, νερό, ήλιος, θάλασσα και στα πνευματικά η ψυχή του. Έτσι αφενός έχει προσκολληθεί στα υλικά αγαθά, αφετέρου έχει πλανηθεί και δεν γνωρίζει το συμφέρον του. Αν ο άνθρωπος δεν έχει γνωρίσει το Χριστό δηλαδή δεν έχει γνωρίσει το ύδωρ της ζωής, θα προτιμήσει το άλλο ύδωρ. Η έλλειψη του νερού μπορεί να σου προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στα όργανα του σώματος. Η έλλειψη όμως του λόγου του Θεού μπορεί να σου δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα όπως καθώς και η έλλειψη προσευχής που είναι σαν το νερό που ποτίζει το δεντράκι κάτι το οποίο αποδεικνύει ότι δεν εκτιμάς την προσωπικότητα σου. Η χειρότερη πλάνη του διαβόλου είναι όχι να μην έχεις νερό να πιείς, αλλά να είναι μολυσμένο. Έτσι κοιτάμε το πνευματικό νερό να είναι του Χριστού και ύδωρ ζων. Εφ΄ όσον φροντίζεις το νερό που πίνεις να είναι καθαρό και άφθονο, πρέπει να είναι πρώτα του Χριστού. Σημασία δεν έχει από πού βγαίνει το νερό που πίνουμε αλλά να είναι καθαρό, ακόμα και αν βγαίνει από το κουφάρι ενός ζώου. Αρκεί να μην αλλάζει ούτε ένα γιώτα, ούτε μια κεραία. Να μην πέσουμε στην πλάνη.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 18 Νοεμβρίου 2020.
Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *