ΑΓΑΠΩ

Οκτ 28 , 2020 από

Αδελφοί μου, θα μιλήσουμε για ένα θέμα που είναι πάντα επίκαιρο, ένα θέμα που είναι στο κέντρο της ζωής μας και όσο περνάει ο καιρός το προσεγγίζουμε με περισσότερη ευλάβεια. Η αγάπη λοιπόν η οποία έχει χάσει το νόημα στην σημερινή εποχή, γιατί επικρατεί στους ανθρώπους το κοσμικό φρόνημα. Καταλαβαίνεις την έννοια της αγάπης με τον καιρό όταν σε ωριμάζει ο Θεός. Όταν έχεις Χριστό δεν υπάρχει στην αγάπη ημερομηνία λήξης. Η αγάπη είναι συνώνυμη της ελευθερίας, της χαράς, της ζωής. Για εμάς αγάπη είναι η Παναγιά μας, επειδή έκανε υπακοή, υπέφερε και είναι πρότυπο. Αγάπη είναι να θέλουμε να σωθεί ο άλλος, έστω και τελευταία στιγμή και όχι να έχουμε κοσμικές μέριμνες, αλλά να ενδιαφερόμαστε και για την ψυχή του. Συμβαίνει στην προσπάθεια μας να αγαπήσουμε, να στεναχωρήσουμε κάποιον. Η αγάπη είναι μια τέχνη την οποία κανείς δεν την κατέχει εκτός αν είναι έμφυτο χάρισμα, όπως ήταν στον Άγιο Πορφύριο. Αγάπα χωρίς να περιμένεις να σε αγαπήσουν!

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 27 Οκτωβρίου 2020.
Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *