ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΕ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ;

Οκτ 10 , 2020 από

Αδελφοί μου, αυτή η εβδομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η εβδομάδα του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου λόγω της εορτής της μεταστάσεως του. Επίσης είχε την τιμή να διοριστεί και γιος της Παναγίας και στην ουσία ομότιμος του Χριστού και γι΄ αυτό τον λόγο πήρε χάρισμα, το σώμα του να μην το κρατήσει η γη αλλά μετέστη. Σφράγισε την Αγία Γραφή με το βιβλίο της Αποκάλυψης όπου έγραψε ότι του παραδόθηκε. Είναι ένα δυνατό στήριγμα για εμάς τους Χριστιανούς. Όπως με την γλυκιά και ήρεμη μορφή του έτσι και με την πραότητα της ψυχής του έρχεται να μας διδάξει την ψυχραιμία και την εμπιστοσύνη μας στο Θεό. Ο Απόστολος Παύλος μέσα από το Αποστολικό ανάγνωσμα θα μας μιλήσει για την ελεημοσύνη και τους καρπούς της και πως μπορείς έτσι να αγοράσεις πραγματικά τον Παράδεισο. Όποιος δίνει με τσιγγουνιά θα πάρει και με τσιγγουνιά. Ουσιαστικά ότι ελεημοσύνη κάνουμε την κάνουμε προς τον Κύριο και πως πρέπει να την κάνουμε με την καρδιά. Ο Θεός αν δώσεις άφθονα αγαθά θα δώσει και θα αυξήσει κι αυτός τα υλικά αγαθά σου. Να ελεείτε όμως και πνευματικά με μια καλή κουβέντα, με μια συμβουλή. Για τον Απόστολο η ελεημοσύνη είναι αδιαπραγμάτευτη. Στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο μιλάει για την πρώτη κλήση του Χριστού προς τους ψαράδες. Όλα είχαν την εξέλιξη αυτή και ακολούθησαν πιστά τον Κύριο γιατί έκαναν υπακοή. Μετά λοιπόν το κήρυγμα του Χριστού ο Πέτρος έκανε υπακοή όταν του είπε να πάει πιο μέσα τη βάρκα και να ρίξει τα δίχτυα. Έβγαλε τόσα ψάρια και συναισθανόμενος τόσα πολλά για τον Χριστό απευθυνόμενος σ΄ αυτόν του είπε ότι δεν είναι άξιος μιας τόσης μεγάλης ευεργεσίας αυτός ο αμαρτωλός. Ο Κύριος του είπε ότι πλέον δεν θα ψαρεύει ψάρια αλλά ανθρώπους, όπως και έγινε. Παράτησε τα πάντα και τον ακολούθησε!

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ.
Β΄ Κρνθ. 9, 6-11. ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΔΥΝΑΤΗ!
Λουκ. 5, 1-11. ΘΑ ΚΑΝΩ ΥΠΑΚΟΗ!

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 10 Οκτωβρίου 2020.
Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:Mitropolitis AlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *