ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Σεπ 2 , 2020 από

Αδελφοί μου, χρησιμοποιώντας τη Φράση που κάποτε είχε πει ο Χριστός μας » Τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» θα προσπαθήσουμε σήμερα να αποδώσουμε κάτι άλλο, έχοντας ως γνώμονα ότι ο καίσαρας είναι το σώμα μας και ο Θεός η ψυχή μας. Το γεγονός ότι είμαστε ψυχοσωματικά όντα, όσον αφορά την καθημερινότητα μας θα λέγαμε ότι το 50% καταλαμβάνει το σώμα μας και το 50% η ψυχή μας, αν και η ψυχή είναι ανώτερη. Για τον λόγο λοιπόν ότι η ψυχή είναι ανώτερη θα πρέπει εμείς να αποζητούν τη Θεία παρηγοριά και παράκληση και όχι την ανθρώπινη, μιας και ο άνθρωπος είναι πεπερασμένο όν. Παντού να νιώθουμε την παρουσία του Θεού.Να επιμένουμε στην προσευχή μας, στο διάβασμα μας, στον κανόνα μας, στην μετάνοια μας όταν έχουμε τεμπελιά, αθυμία, αμέλεια γιατί αλλιώς φεύγει η Θεία χάρις. Να κάνουμε υπακοή. Η υπακοή δεν αφορά μόνο τους μοναχούς αλλά και τους κοσμικούς. Ο πνευματικός σου πατέρας προφανώς έχει περάσει και ζήσει κάποιες καταστάσεις και προσπαθεί να σε προφυλάξει με την υπακοή και όχι να σε υποβιβάσει.Να χαιρόμαστε όταν δεν έχουμε πολλά υλικά αγαθά και να κυνηγάμε την απλότητα. Με τον Σταυρό που μας έδωσε ο Θεός και κουβαλάμε, μ΄αυτόν θα σωθούμε.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 01 Σεπτεμβρίου 2020.Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *