ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥ.

Αυγ 8 , 2020 από

Αδελφοί μου, την Κυριακή γιορτάζουμε την μνήμη του Αγίου Παντελε-ήμονα μα σήμερα τιμάμε την μνήμη μιας πολύ μεγάλης Αγίας, στην οποία οφείλουμε τεράστια ευγνωμοσύνη μιας και μας χάρισε την Παναγιά μας, την Αρχιστράτηγο, την Κυρία Θεοτόκο, μα πάνω απ΄ όλα την μάνα μας. Ο λόγος για την Αγία Άννα που με τον σύζυγο της Ιωακείμ απέκτησαν σε πολύ μεγάλη ηλικία την Παναγία μετά από πολλές προσευχές γιατί ο Θείος έρωτας τους έβαλε να θελήσουν να κάνουν παιδί.Το πιο σημαντικό όμως είναι η διαπαιδαγώγηση που έδωσε η Αγία στην κόρη της. Αυτή του Χριστού. Η σχέση των παιδιών με τον Χριστό, αυτό λείπει στις μέρες μας. Στο Αποστολικό ανάγνωσμα ο Απόστολος Παύλος γράφει προς τον Τιμόθεο πώς πρέπει να είναι καλός εργάτης του Ευαγγελίου και ν΄ απαρ-νηθεί τον εαυτό του .Να παίρνει δύναμη από την χάρη του Ιησού.Επειδή είσαι στρατιώτης του Χριστού θα περάσεις δύσκολα, γι΄αυτό να μην ασχολείσαι με άλλα πράγματα αλλά με τον ίδιο τον Χριστό, του είπε.Στο Ευαγγέλιο ο Κύριος αφού έστειλε με το καράβι τους μαθητές τους στη μέσα στη λίμνη, έδιωξε τον κόσμο για να ανέβει στο βουνό να προσευχηθεί. Στη λίμνη σηκώθηκε άνεμος και ο Κύριος κατέβηκε από το βουνό και περπατώντας στη λίμνη έφτασε στους μαθητές του οι οποίοι τον πέρασαν για φάντασμα.Στην περικοπή αυτή ο Απόστολος μας μιλάει για τον φόβο, που θέλοντας και ο Πέτρος να περπατήσει στο νερό και να φτάσει στον Κύριο με το πρώτο κύμα φοβήθηκε και βούλιαξε. Ο Χριστός όμως ήταν δίπλα του και του είπε τί φοβάσαι;Ο φόβος είναι τέχνασμα του κακού.Δεν πρέπει να φοβόμαστε αδελφοί μου, αφού ξέρουμε ότι ο Χριστός θα είναι πάντα δίπλα μας.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ. Η ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
Β΄ Τιμοθ. 2, 1-10. ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Ματθ. 14, 22-34. ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 07 Αυγούστου 2020.
Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:Mitropolitis AlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *