Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΟΤΕ! (Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ)

Ιούλ 29 , 2020 από

Αδελφοί μου, σήμερα θα μιλήσουμε για ένα θέμα που θα εξεγείρει τις συνειδήσεις μας, θα μιλήσουμε για την εκκλησία που πάντοτε κανονικά, βρίσκεται εν διωγμώ. Το ίδιο έγινε και με την έλευση του Κυρίου.Πώς είναι δυνατόν άλλωστε τα παιδιά του να μην διώκονται αφού εκδιώχθηκε και ο ίδιος! Έντεκα εκατομμύρια μάρτυρες ανέδειξαν οι διωγμοί αυτοί κατά των Χριστιανών στα χρόνια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και συνεχίστηκαν μέσα στο πέρασμα των αιώνων μέχρι και σήμερα. Όπως έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενες ομιλίες η εκκλησία δεν είναι οι ναοί, οι πολυέλαιοι, τα χαλιά και τα ακριβά άμφια,. Η εκκλησία δεν είναι αυτό που φαίνεται αλλά αυτό που είναι, γιατί εκκλησία είναι ο Χριστός και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε.Όποιος θέλει να είναι εκκλησία θα διώκεται, θα νιώθει απομονωμένος, όμως αληθινός Χριστιανός! Δεν κάνει ο χώρος τα μυστήρια, αλλά τα μυστήρια τον χώρο. Ο Χριστός έφυγε από τους ναούς γιατί τον πρόδωσαν. Η εκκλησία είναι στις σπηλιές, στα σπίτια. Η αληθινή αγάπη είναι να φυλάξουμε ότι μας άφησε ο Χριστός!

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 28 Ιουλίου 2020.
Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε On line από ον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *