ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Ιούλ 1 , 2020 από

Αδελφοί μου, υπάρχουν λόγια που είναι μόνο λόγια. Υπάρχουν όμως και λόγια όλο αλήθεια, μεστά και που έχουν επαληθευτεί, όπως το κήρυγμα του Ευαγγελίου.Το μόνο που έχει δύναμη, όποιος το Ευαγγελιστεί να κάνει έργα. Μερικοί βλέπουν τον λόγο του Θεού σαν έναν λόγο, τον λόγο ενός ανθρώπου που δεν ζει με την αλήθεια αλλά με το ψέμα. Είναι πρόβλημα όταν υπάρχει άνθρωπος που δεν ψάχνει γι΄ αυτήν. Θέλει θράσος να υπηρετείς το ψέμα και να μην θέλεις την αλήθεια εσύ που είσαι καθ΄ εικόνα και καθ΄ομοίωση του Κυρίου. Δεν είναι κακό να κρίνετε αλλά αυτό να γίνεται δίκαια και με διακριτικότητα.Ίσα ίσα που επιβάλετε να κρίνουμε αλλά όχι να κατακρίνουμε, ας αφήσουμε την τελική κρίση στον Κύριο. Δεν λέμε ότι μόνο εμείς οι Χριστιανοί είμαστε σωστοί, αλλά σε εμάς ήρθε η αλήθεια, δηλαδή ο Χριστός. Ακόμα και οι Άγιοι μας έκαναν λάθη. Όπως ο Άγιος Αθανάσιος κατηγόρησε τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο αλλά κατάλαβε τί έκανε και μετανόησε. Ο άνθρωπος του Θεού ζει την την αιώνια ζωή από την γη αυτή που του χάρισε ο Θεός.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 30 Ιουνίου 2020.
Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:MitropolitisalexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε On line από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *