¨ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΑΓΑΠΗΣ¨

Ιούν 27 , 2020 από

Αδελφοί μου, η Κυριακή αυτή είναι των Νεομαρτύρων.Αυτοί οι οποίοι πότισαν το δέντρο της πίστεως και τους σκέπασε ο Αγαθός Θεός.Αυτό σημαίνει και το όνομα του προφήτη στο σημερινό μάθημα μας.Σοφονίας, δηλαδή ο Θεός σε σκεπάζει, σε προστατεύει. Προφήτευσε την οργή του Κυρίου, ποίον θα τιμωρήσει, πώς θα τιμωρηθεί ο καθένας και πως η μέρα του Κυρίου θα είναι συγκλονιστική αλλά ήρεμη για τους ανθρώπους του Θεού και τρομερή για τους άπιστους, τους ασεβείς και γι΄αυτούς που δεν την περιμένουν.Θα γνωρίσουμε άλλον έναν προφήτη σήμερα τον Αγγαίο, ο οποίος προφήτευσε μόνο 4 μήνες και μεταξύ των άλλων είπε στον λαό του Ισραήλ να οικοδομήσει τον Ναό του Σολομώντα γιατί η δόξα του Θεού προέρχεται από εκεί και η γη θα γίνει έφορη. Στην προς Ρωμαίους επιστολή ακούμε ότι η δικαίωση του ανθρώπου προέρχεται από της σταυρώσεως του Χριστού όμως και του ίδιου του ανθρώπου. Έτσι έχουμε ειρήνη δια μέσου του Κυρίου. Η υπομονή δοκιμή κατεργάζεται, η δοκιμή ελπίζει, η ελπίδα δεν καταισχύνη και μετά την ελπίδα έρχεται η αγάπη. Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο θ΄ακούσουμε ένα μέρος της ¨Επί του Όρους ομιλία¨, και λέει λοιπόν ότι επειδή αυτό που φωτίζει το σώμα μας είναι το μάτι μας, αν είναι καθαρό και απλό ήρεμοι και φωτισμένοι θα είμαστε, ενώ αν είναι πονηρό προσκολλημένοι στα αγαθά θα είμαστε. Κανείς όμως δεν μπορεί να δουλέψει για 2 Κυρίους. Ή Θεό ή μαμωνά. Γιατί αφού ο Κύριος φροντίζει και ντύνει ένα απλό λουλούδι έτσι θα φροντίσει το ίδιο το παιδί του.

ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΣΟΦΟΝΙΑΣ και ΑΓΓΑΙΟΣ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ.
Προς Ρωμ.5, 1-10. ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.
Κατά Ματθ. 6, 22-33. ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΜΙΛΙΑ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 26 Ιουνίου 2020.
Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε On line από ον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *