ΟΤΑΝ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ!!!

Ιούν 24 , 2020 από

Αδελφοί μου, ο άνθρωπος μέσα από τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε, όπως οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του, η πολιτιστική του κατάσταση, από την διαπαιδαγώγηση του διαμορφώνει έναν τρόπο λειτουργίας και αυτός γίνεται η δεύτερη φύση του. Στην προσπάθεια να επιβιώσει ο καθένας μας στην κοινωνία έχει μάθει να χρησιμοποιεί ως όπλο την αυτοπεποίθηση και τη γνώμη του η οποία γι΄αυτόν είναι πάντα η σωστή. Έτσι δεν δέχεται συμβουλές, τα ξέρει όλα και δεν αφήνει μια φορά το εγώ του για να πράξει το θέλημα του Κυρίου.Ο κάθε Χριστιανός οφείλει ν΄ακούει αν όχι να υπακούει. Μόνο έτσι θα πάει μπροστά. Πόσο μάλλον στη Μοναχική ζωή, όπου πρέπει να ξεχάσεις ότι ξέρεις και να πράττεις μόνο αυτό που σου λέει ο άνθρωπος του Θεού. Το μεγαλύτερο από τα νοήματα κοντά στο Χριστό είναι να μην κάνουμε το δικό μας. Είναι ένα μεγάλο θαύμα το πώς μπορεί ν΄αλλάξει ο άνθρωπος, να μπει στη θέση του άλλου, να σκεφτεί κατά Θεόν. Με τον τρόπο αυτό γιατρεύονται και οι ψυχασθέ-νειες.Αν έχεις την τύχη να γνωρίσεις το Χριστό όλα τα καλά σου στοιχεία θα μεταδοθούν και θα Χριστοποιηθούν.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 23 Ιουνίου 2020.
Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε on line από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *