ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ

Ιούν 22 , 2020 από

Αδελφοί μου, η Κυριακή που μας πέρασε είναι αφιερωμένη στην μνήμη των Αγιορειτών Πατέρων. Στο σημερινό μας μάθημα θα γνωρίσουμε τον προφήτη Αβακούμ ο οποίος κήρυξε σε δύσκολους καιρούς για να φωτίσει τα παιδιά, προετοιμάζοντας το έδαφος για τον ερχομό του Χριστού μας. Η μόνη καταφυγή μας είναι η προσευχή, όπως ξεκινάει και ο ίδιος ο προφή-της στο βιβλίο του. Θα σωθεί αυτός που θα φυλάξει τα προστάγματα του Θεού.Στην προς Ρωμαίους ο Απόστολος Παύλος μας εξηγεί πως, αυτοί που έχουν νόμο, τον νόμο του Θεού θα κριθούν με αυτόν και όσοι δεν έχουν θα κριθούν χωρίς νόμο.Αναφέρει επίσης ότι δεν θα δικαιωθούν αυτοί στους οποίους άρεσε ο νόμος του Θεού αλλά αυτοί που τον έπραξαν.Στο Ευαγγέλιο θα δούμε πώς ο Κύριος αλίευσε τους πρώτους μαθητές του.Τον Πέτρο, τον Ανδρέα, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη.Έφτασε μόνο μια του πρόταση να τον ακολουθήσουν κι αυτοί παράτησαν τα πάντα και ξεκίνησαν την περιήγηση πρώτα, σε όλη την Γαλιλαία, όπου ο Χριστός κήρυξε το Ευαγγέλιο και θεράπευσε τις ψυχές, μα και τα σώματα των ανθρώπων.

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΑΒΑΚΟΥΜ.
Προς Ρωμ. 2, 10-16. ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΟΎΝ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ.
Κατ. Ματθ. 4, 18-23. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 21 Ιουνίου 2020.
Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε On line από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής.Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση :iealexgox.eu

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *