ΑΚΟΜΗ ΜΥΡΙΖΕΙΣ ΧΩΜΑΤΙΛΑ;

Ιούν 13 , 2020 από

Αδελφοί μου, την Κυριακή αυτή γιορτάζουμε τους Άγιους Πάντες που είναι οι οδοδείκτες μας και όπως μας φώτισε το Άγιο Πνεύμα έτσι θα μας φωτίσουν κι αυτοί.Το ίδιο φωτισμένοι όμως ήταν και οι προφήτες που θα γνωρίσουμε σε αυτό το μάθημα.Ο Οβδιού δηλαδή ο δούλος του Θεού αυτό σημαίνει το όνομα του, ο οποίος κήρυττε την μετάνοια.Ο προφήτης Ιωνάς του οποίου το όνομα σημαίνει περιστερά και ο Θεός τον έριξε στην κοιλιά μιας φάλαινας για να μετανοήσει, επειδή δεν ήθελε να κηρύξει στην Νινευή, γιατί οι άνθρωποι ήταν αμετανόητοι.Τέλος ο Ναούμ που σημαίνει αυτός παρηγορήθηκε.Ο Ναούμ έλεγε κάντε προσευχές και μετάνοιες.Αν μετανοεί ένας άνθρωπος και έχει το Χριστό είναι το παν!Στο Αποστολικό ανάγνωσμα θα γνωρίσουμε τους Άγιους Πάντες.Οι οποίοι ήταν τόσοι πολλοί όσο ένα νέφος και με την πίστη και μόνο πολέμησαν και υπέμειναν όλα τα μαρτύρια όπως ο Χριστός μας στον σταυρό έως το τέλος για να μας σώσει.Στο Ευαγγέλιο θα δούμε τον Χριστό να μας λέει, όποιος με ομολογήσει ενώπιον των ανθρώπων θα τον τον ομολογήσω κι εγώ την ώρα της Κρίσεως ενώπιον του Πατέρα μου, αν όμως με αρνηθεί θα τον αρνηθώ κι εγώ. Επίσης μας λέει ο Κύριος, αν αγαπάς περισσότερο τα παιδιά σου και τους γονείς σου από εμένα δεν είσαι άξιος μου. Γιατί το παν είναι η ομολογία αδελφοί μου. ΄Οπως το παν είναι να σηκώσεις το σταυρό σου και ν΄ακολουθήσεις το Χριστό.

Προφήτες. ΟΒΔΙΟΥ, ΙΩΝΑΣ, ΝΑΟΥΜ.
Εβρ.11,33 – 12,2. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.
Κατ. Ματ. 10 32-33, 37-38, 19 27-30. ΟΜΟΛΟΓΙΑ ,ΑΠΟΤΑΓΗ, ΑΜΟΙΒΗ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 12 Ιουνίου 2020.
Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε on line από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής.Πληροφορίες στην σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *