ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. (ΑΣ ΔΟΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ).

Μαΐ 27 , 2020 από

Αδελφοί μου, τις μέρες αυτές θα γιορτάσουμε την Απόδοση του Πάσχα, την Ανάληψη και σε 10 ημέρες την Πεντηκοστή.Οι γιορτές μας βάζουν στην διαδικασία να σκεφτόμαστε μήπως ξεχνάμε κάτι σημαντικό στην ζωή μας, το οποίο δεν μας αφήνει να ενωθούμε με τον Χριστό. Την προσευχή! Είναι μια πράξη σημαντική, μια πράξη καθαρισμού και φώτισης.Οι Άγιοι την εξάσκησαν με μεγάλη ευλάβεια και υπομονή.Είναι ο δρόμος που μας οδηγεί σε Αυτόν.Είναι το όπλο μας.Πρέπει να προσευχόμαστε αδιαλείπτως στην καθημερινότητα μας, μα και σε συγκεκριμένες ώρες με την προσωπική προσευχή, την οποία πρέπει να χτίσουμε, μυστικά λαμβάνοντας μέρος όλο μας το σώμα και το πνεύμα, σε ένα ήσυχο μέρος του σπιτιού για να ενωθούμε με τον Κύριο.Ο πρώτος λόγος μας κάθε πρωί πρέπει να αποδίδεται σε Εκείνον με την προσευχή. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο ιδίως στην αρχή γιατί ο διάβολος παραμονεύει, καίγεται και θέλει επιμελώς να την ξεχνάμε.Όπως το νερό είναι πηγή ζωής για τον ανθρώπινο οργανισμό έτσι και η προσευχή είναι το νερό της ψυχής γιατί μας κάνει Ουράνιους!

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 26 Μαϊου 2020.
Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε on line μέσα από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στην σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *