ΑΝ ΜΑΣ ΜΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!

Απρ 15 , 2020 από

Αδερφοί μου τέτοιες μέρες προσευχόμαστε στο Χριστό, να μας δώσει να καταλάβουμε τη Μ. Εβδομάδα η οποία συμπυκνώνει την ιστορία όλου του κόσμου.Μια περίεργη Μ. Εβδομάδα μετά από 1987 χρόνια στην Ελλάδα, μα καλύτερα να μην ασχοληθούμε κι ας έχουμε επίκεντρο το Χριστό.Ο Χριστός μας, ο οποίος αφού ενανθρώπησε, θυσιάστηκε δίνοντας τον εαυτό Του για την σωτηρία μας και μόνο όσοι είναι συνδεδεμένοι μαζί του δεν πρόκειται να πεθάνουν, γιατί νίκησε το θάνατο.Όλη η ιστορία του κόσμου λοιπόν εξιστορείτε από τους Ευαγγελιστές μέσα από πολλές περικοπές, κυριευμένοι από το Άγιο Πνεύμα.Κι όμως ούτε οι ίδιοι οι μαθητές κατάλαβαν τον Χριστό στην αρχή γατί δεν είχαν σύνεση και εγκράτεια, παρά μόνο μετά την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.Αυτό θέλει να μας διδάξουν οι τρεις πρώτες ημέρες της εβδομάδας των Παθών. Η πρώτη λειτουργία ήταν μυστική, ήταν ο μυστικός δείπνος!Κάθε χρόνο όλα τα γεγονότα των Αγίων ημερών επαναλαμβάνονται και δεν γίνονται εις ανάμνηση.Γίνεται επανάληψη της Ζωής της Ανάστασης του Θανάτου.Ας κάνουμε κι εμείς αγώνα για μετάνοια αδελφοί μου, γιατί ο αόρατος πόλεμος είναι μεγάλος.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 14 Απριλίου 2020.
Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com
Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε on line μέσα από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στην σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *