ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

Μαρ 13 , 2014 από

ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ;

Στην ἐποχή μας ἀλλά και στην ἰδιοσυγκρασία τοῦ ξεπεσμένου ἀνθρώπινου εἲδους μας,πού ἒχει ὑποστεῖ ἀρκετή ζημιά,ὃλα τίθενται ὑπό ἀμφισβήτηση. Ὁ ἲδιος ὁ ἂνθρωπος αὐτοκαταστρέφεται και διώχνει με τον τρόπο του ἀπό κοντά του τους ἀνθρώπους πού τον βοήθησαν ἢ τον ἀγαποῦν,ὃταν πᾶνε,για κάποιον λόγο,κόντρα στα συμφέροντά τους. Ἀκόμη ὁ ἀνθρωπος χρησιμοποιεῖ τον ἂνθρωπο ὃπως ἀκριβώς τον Θεό: Τον διώχνει ὃτι ὣρα θέλει,γιατί πιστεύει ὃτι ὃποτε τον ζητήσει θα εἶναι πάλι ἐκεῖ δίπλα του!!! Γενικώς ἡ ὑποσυνείδητη ἢ συνειδητή ἀνισσοροπία μας, μᾶς ὑποβάλλει σε πράξεις για τις ὁποίες πολύ γρήγορα θα μετανιώσουμε,ἂν εἲμαστε τυχεροί!!!
Σήμερα στο γραπτό μου θα ἢθελα ἒτσι ἀπλά να σᾶς μεταφέρω ἐν ὁλίγοις το πώς ἒζησα και ζῶ το κεφάλαιο << ἐξομολόγηση >> ἐδώ και πολλά χρόνια.Εἶναι μυστήριο τῆς Ἐκκλησίας,εἶναι ἀναβάπτιση,εἶναι θαῦμα,εἶναι συγκλονιστική ἐμπειρία,εἶναι μεγαλεῖο να βλέπεις τον λύκο να γίνεται πρόβατο ὃσο και ἂν γενικότερα λέμε ὃτι ὁ ἂνθρωπος δεν ἀλλάζει….Μέσα στο << μυστήριο>> πού ὃλα γίνονται μυστικά,ἐπεμβαίνει ὁ Θεός και μετά εἶναι δύσκολο να μην ἀλλάξει ὁ ἂνθρωπος.Βρίσκεις τον πνευματικό σου σύμβουλο πού γίνεται και πατέρας,ἂν μπορεῖ,και τότε δεν εἶσαι μόνος σου, ἀλλά πλέον ἂφοβος,δυνατός,ἒτοιμος ξανά και ξανά για την ζωή πού εἶναι συνεχώς πτώσεις και ἂνοδοι….
Στην ἐξομολόγηση ὑπάρχει και το τυπικό μέρος, ὃπως γίνεται με ὃλα σ ` αύτή την ζωή.Τό βασικότερο ὃμως εἶναι να ψάξεις πολύ για να βρεῖς τον ἂνθρωπο σου, τον κατάλληλο πνευματικό πατέρα.Αὐτόν πού θα σταθεῖ δίπλα σου να σε βοηθήσει κάθε στιγμή τῆς ζωῆς σου.Πού θα ὑπολογίζει στη σχέση σας και θα ἒχει το χάρισμα να παίρνει ἀπό πάνω σου το βάρος σου και να το πετάει στα σκουπίδια ἢ να το στέλνει πίσω σ` ἐκεῖνον πού στο φόρτωσε.Αύτόν πού θα μπορεῖς να τον πεῖς πατέρα….
Ἀφοῦ γίνει αὐτό μετά ἀπό προσευχή και ἀναζήτηση,γιατί ἀξίζει πράγματι να τον βρεῖς,τότε ἀφήνεσαι να σε ὀδηγήσει στο Θεό με ἐμπιστοσύνη.Σιγά-σιγά τοῦ λές ὃλες τις ἁμαρτίες σου πού κάποτε ἒγιναν και πολεμᾶς μαζί του ἀυτές πού ἀκόμα ὑπάρχουν.Ὁ Θεός σβήνει τά πάντα,ἀγαπητοί ἀναγνώστες, και ὃταν καταφέρνεις να ἐπανορθώσεις κιόλας, εἶσαι πλέον χαρούμενος,ἀνάλαφρος και διαφορετικά εὐτυχισμένος, διότι κάτι μυστήριο ἒγινε και κάποιος σε βοήθησε γι` αύτό.Δέν μποροῦσες μόνος σου.Βέβαια ὁ ἀγώνας θα συνεχιστεῖ μέχρι τέλους, ἀλλά εἶναι σπουδαῖο να γνωρίζεις ὃτι δεν εἶσαι μόνος.Αὐτό κυρίως εἶναι πού δίνει ἡ ἐξομολόγηση:Καταργεῖ την μοναξιά και κατά συνέπεια καταργεῖ το διάβολο στη ζωή μας και ἐπαναφέρει τον Θεό.Ἀκόμη και ἂν δεν πιστεύεις,ἀξίζει να δοκιμάσεις το τι ἐστί ἐξομολόγηση και θα δεῖς…
Σᾶς συμβουλεύω λοιπόν με ἀγάπη να βάλετε προτεραιότητα την ἀνακάλυψη τοῦ πνευματικοῦ σας καθοδηγητή. Ἀπό `κεῖ και πέρα ὁ δρόμος προς τον Θεό και την ὁλοκλήρωσή σας εἶναι σύντομος.Στά τόσα χρόνια πού εἶμαι πνευματικός πατέρας εἶδα πολλά ἀπογοητευτικά πάνω στις ἀνθρώπινες σχέσεις και κατά συνέπεια στη σχέση Θεοῦ και ἀνθρώπου.Πείσμωσα ὃμως περισσότερο στην ἐπιτέλεση τοῦ καλοῦ.Δέν ἀπογοητεύτηκα.Αὐτό το ἒκανα γιατί γνωρίζω καλά ὃτι ὑπάρχει Θεός και κατά συνέπεια ὑπάρχουν ἀκόμη και οἱ ἂνθρωποι Του.Γι` αὐτό ἐπιμένω.Προστρέξτε σ` Ἐκεῖνον και σ` αὐτούς και μη μένετε μόνοι σας.Καλή Σαρακοστή με ἐλπίδα και αἰσιοδοξία!

ΑΡΧΙΜ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙΔΗΣ

Παρόμοιες δημοσιεύσεις

Tags

Μοιράσου το

2 Σχόλια

 1. ΠΥΡΣΟΣ

  Ήθελα να σας ρωτήσω Πατέρα,εάν κάποιος εξομολογούμενος εξομολογηθεί
  ότι έκανε φόνο ο Πνευματικός πρέπει να το αποκαλύψει;ή όχι;
  Θυμάμαι ότι το είχαμε ρωτήσει σε μία από τις συνάξεις μας
  αλλά δεν θυμάμαι την απάντηση.

 2. ΧΡΙΣΤΙΝΑ

  ΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!! Ο Π.ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ, ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, » ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ » ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, ΩΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ. ΑΚΟΥΝ ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΕ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ… ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Π.ΙΩΑΝΝΟΥ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΙΩΣΕΙ. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΤΕΡΑ! ΔΙΠΛΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΕΞΩΓΗΪΝΟΣ ΚΑΙ » ΕΣΚΑΣΕ » ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΕΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ, ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ, ΟΠΩΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ!!! ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙ Η’ ΝΑ ΚΟΠΙΑΣΕΙ( ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΔΑΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΕΙΧΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ).
  ΟΝΤΩΣ, Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΥ. ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΟΥ ΕΑΝ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΣΕΝΑ!!! Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΚΑ.( ΒΕΒΑΙΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΞΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΥ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΑΡΑ… ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΤΙΘΑΣΑ… ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΝΕΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΕΞΟΥΝ!).
  ΚΑΙ ΝΑΙ, ΠΟΛΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΠΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ » ΜΥΣΤΗΡΙΟ » ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ. ΞΕΚΙΝΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ 500 ΚΙΛΑ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΑΝΑΛΑΦΡΟΣ, ΕΛΑΦΡΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΟΥΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ!! ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΙΡΩΝΙΚΗ Η’ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΚΟΠΙΑ, ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ, Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ » ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΣ » ΤΥΠΟΥΣ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *